«Потенціал системи величезний, – каже Сем Добсон, директор із виробництва Graham & Brown. — Цифрова технологія є надзвичайно важливою для шпалерної промисловості. Йдеться про друк на вимогу, скорочення накладів та надання клієнтам більш індивідуальної пропозиції. Наразі цифрове виробництво у промислових масштабах заповнило розрив між великими накладами звичайного друку та малими обсягами, які могли виробляти попередні цифрові машини. Ми розглядаємо Durst як додаткову технологію, яка має безліч екологічних та інших переваг».

Цифрова подорож Graham & Brown тривала паралельно з набуттям компетенцій в електронній комерції (створення унікальних шпалер, підвищення гнучкості та скорочення складських запасів за рахунок перетворення на бренд друку на вимогу). Інсталяція першого продуктивного принтера Durst Alpha Wallpaper Edition у січні 2022 р. була настільки успішною, що за рік було встановлено другу машину.

Мартін Вінклер, фахівець з шпалер Durst Group та менеджер з розвитку бізнесу в текстильній галузі: «Перехід на цифрове виробництво в шпалерній промисловості пришвидшується зі зміною купівельних звичок. Ми пишаємося тим, що співпрацюємо з компанією Graham & Brown, яка розширює обсяги цифрового друку, щоб створити вуглецево-нейтральне виробництво. Встановлення другої машини Durst Alpha Wallpaper Edition підтверджує нашу переконаність у тому, що шпалери стали продуктом стилю життя, за допомогою якого покупці висловлюють свою індивідуальність та створюють сприятливу атмосферу».

Як повідомляє компанія, Durst Alpha Wallpaper Edition — найпродуктивніша система цифрового друку на ринку, її продуктивність складає понад 1500 рулонів на день або до 1,2 млн п.м. на рік.