Херсонське видання «Мост» повідомило, що обрання запобіжного заходу відбулося напередодні – 17 лютого.

Засідання у Центральному райсуді Миколаєва відбулося під головуванням судді Лященко. Суддя ухвалив можливість вийти під заставу людині, яка відкрито співпрацювала з армією рф під час окупації. Розмір застави – 800 тис. грн.

Як з’ясувалось, гроші на заставу у Штепенка були – він вже на волі.

У повідомленні на офіційній сторінці СБУ у Facebook, не вказуючи імені підозрюваного, йшлося про чоловіка, який друкував рекламні матеріали для окупантів:

  • про різні “соціальні” програми;
  • реклама російських компаній, які прийшли «працювати» на окуповані території;
  • пропаганда фейкового референдуму щодо «приєднання Херсонщини до РФ».

Директор рекламної агенції після деокупації сподівався уникнути відповідальності, вказує СБУ. Однак йому не вдалось залягти на дно – правоохоронці його затримали.

«Мост» вказує, що у повідомленні СБУ йшлося саме про Штепенка та розповідає деякі подробиці з його біографії.

Зокрема Штепенко у 2011 р. очолював пресслужбу Херсонської ОВА. Його керівником на той час був голова ОДА Микола Костяк, член «Партії Регіонів» та прихильник Януковича.

Місцеві журналісти запам’ятали очільника пресслужби: чоловік заборонив їм з’являтися перед очі президента у неформальному одязі – заборонив кросівки та шорти.

Миколаївський суд, як свідчить матеріал видання, випустив на волю Штепенка, який відкрито співпрацював з окупаційною адміністрацією: перереєстрував свою компанію згідно з «законодавством РФ» і вів «бізнес».