Хоча більші уламки можна зібрати за допомогою постійно вдосконалюваних технологій, після розкладання мікропластик зібрати набагато важче. Рішення полягає в тому, щоб спочатку зупинити потрапляння полімерів у водні шляхи, але як це зробити?

Новий ламінований продукт, призначений для паковання для косметики, домашньої та особистої гігієни, паковання для напоїв і харчових продуктів, виготовляється шляхом хімічної переробки Ocean Bound Plastic (OBP) – полімерів, які перебувають на відстані 50 км від водних шляхів. Їх в основному збирають у прибережних регіонах Південно-Східної Азії.

UPM Raflatac і Orthex співпрацюють, щоб виробляти побутові товари з полімерів, які інакше могли б потрапити в океан.

UPM співпрацює з саудівською хімічною компанією SABIC, яка вірить, що інновації — це шлях до більш стійкого майбутнього. Дімітрі Деніелс, керівник європейського відділу циркулярної економіки в SABIC, зазначає, що захоплююче пакувальне рішення UPM Raflatac «демонструє, як використані полімери, які потенційно можуть потрапити в океани, можна повернути в циркулярний потік матеріалів».

Оскільки екологічна політика рухається до вуглецевої нейтральності та повторного використання полімерів, етикетка Ocean Action має сенс як для охорони довкілля, так і з точки зору бізнесу. «Наша мета полягає в тому, щоб зрештою припинити використання викопної сировини та матеріалів, і це підтримує нашу мету», — додає бізнес-менеджер UPM Raflatac Елііса Лаурікайнен.