Kolb вийшла на ринок цифрового друку на гофрокартоні у 2020 р., придбавши цифрову друкарську машину CorruJET 170 виробництва Koenig & Bauer Durst. Керівник Kolb Digital Solutions Себастьян Фромм впевнений, що цифровий друк розширює можливості друку паковання і є гнучкою альтернативою флексографічному та офсетному друкові, пропонуючи абсолютно нові можливості, особливо на гофрованому картоні.

Щоб забезпечити клієнтам якісне відтворення фірмових кольорів та дизайну з широкою кольоровою гамою, Kolb залучила фахівця в галузі рішень для управління кольором, компанію GMG – партнера, з яким група вже співпрацювала впродовж багатьох років, використовуючи системи GMG ColorServer та ColorProof.

Для нової машини було вивчено й альтернативні рішення. В результаті GMG був обраний ще раз, і рішенням стало впровадження робочого процесу управління кольором для цифрового друку на гофрокартоні GMG ColorServer Digital.

 

https://gofro.org/wp-content/uploads/2023/02/colorserver-digital-smartprofiler.jpg

Рішення GMG Color користуються довірою поліграфістів та переробників у всьому світі, оскільки забезпечують точність, швидкість та узгодженість. Функціональні можливості включають технологію MX для автоматичного перетворення даних RGB, CMYK та плашкових кольорів у будь-який цільовий колірний простір

 

Вибір був зумовлений тим, наскільки точно і швидко програми з пакету GMG відтворювали складний дизайн різного паковання клієнтів, у т.ч. з фотографічними зображеннями та замовленими кольорами. «Ми були особливо вражені повністю автоматизованим перетворенням кольорів. Тепер можемо більш точно перетворювати плашкові кольори на CMYK з урахуванням максимально доступного колірного простору», — зазначає інженер Бернхард Руффінг. Очікування щодо якості цифрового друку виправдалися, у т.ч. під час друку на матеріалах без покриття та натуральному бурому гофрокартоні.

«Субстрати, на яких ми друкуємо, різноманітні за своєю природою, — пояснює Себастьян Фромм. — І, незважаючи на те, що спектр носіїв широкий, результати вражають. Ми перевершуємо очікування наших клієнтів. Це не лише видатна якість і точна передача кольорів, а й необмежена повторюваність результату».

«Досягнення видатної якості було просто неможливим при використанні традиційних технологій друку. Особливо при роботі з некрейдованими матеріалами або натуральним бурим гофрокартоном, що виготовляються на власній паперовій фабриці групи. Цифровий друк із розширеним колірним простором забезпечує чудові результати, — каже керівник виробництва. — Процес спілкування з клієнтами, затвердження дизайну та узгодження проб набагато покращуються завдяки цифровому робочому процесу».