З 17 лютого Fujifilm припинить прийом нових замовлень на фіолетові пластини Pro-V для комерційного друку. Постачання фіолетових пластин для газетних друкарень триватиме й надалі.

Енді Кент, менеджер підрозділу Fujifilm Graphic Communications UK, зазначив: «Fujifilm поступово припиняє постачання фіолетових пластин Pro-V для комерційного друку в 2023 році. Компанія продовжуватиме постачати фіолетові пластини для друку газет — набагато більшого ринку. Клієнтам, дилерам та дистрибуторам, які постраждали через це рішення були повідомлені кінцеві дати замовлення, і, якщо це можливо, Fujifilm працює над тим, щоб перевести клієнтів на лінійку безпроцесних пластин Superia».

Ринок фіолетових пластин для комерційного друку занепав, оскільки фірми переходять на термальні системи CtP.

Після рішення Fujifilm Agfa Offset Solutions залишається останнім великим постачальником фіолетових пластин для комерційної поліграфії з продуктом N95-VCF. «У нас все ще достатній обсяг виробництва фіолетових пластин, і ми можемо перевести існуючі системи CtP на N95-VCF», — пояснив Едді Вільямс, голова відділу продажів комерційного друку Agfa в Європі.

Він зазначив, що існуючі пристрої CtP, ймовірно, потребуватимуть деяких невеликих модифікацій для роботи з пластинами Agfa. «Ми намагаємося відмовити комерційні друкарні від фіолетової технології, але водночас у нас є варіант, коли вони можуть працювати з нами, і ми переобладнаємо їхні CtP для роботи з фіолетовими N95-VCF.

Вільямс зауважив, що працювати з комерційними друкарнями складніше, ніж з газетними через більш широкий асортимент пластин.

У Kodak є фіолетові пластини, але вона недоступні у Великобританії.