У Німеччині 2022 р. було продано 1,53 млн тонн лаків, фарб та друкарських фарб (на 4,5% менше ніж 2021 р.). У поточному році очікується подальше зниження на 2-3% до 1,5 млн. тонн, повідомив президент VdL Петер Янсен.

У 2022 році продажі покриттів та фарб (у т.ч. друкарських) у Німеччині зросли на 8%, до €6,1 млрд. Як пояснює VdL, зростання пов’язане з інфляцією. У поточному році VdL очікує збільшення виручки виробників фарби та покриттів на 2%, до €6,2 млрд. Зазначається, що на результати виробників лакофарбових матеріалів впливає низка факторів. Ціни на сировину залишаються на найвищому рівні. Енергетична криза призведе до підвищення цін на газ та електроенергію у тривалій перспективі. Збільшення бюрократичних витрат особливо позначається підприємствах середнього обсягу.

Продаж друкарських фарб у Німеччині в 2022 р. знизився до 211 000 тонн (падіння на 8%). При цьому на друк паковання вперше прийшлося понад 50% загального обсягу. Усього було продано друкарських фарб для друку видань та паковання на €925 млн.

Перспективи на поточний рік поки що негативні — кількість друкарських фарб, що використовуються, впаде на 4%, виручка трохи зросте через інфляцію. Небезпека інфляції та гостра світова політична ситуація дуже ускладнюють прогнозування розвитку економіки. VdL очікує, що без подальших суттєвих збоїв обсяг виробництва німецьких виробників фарб знизиться приблизно на 2%. Аналогічно знизиться внутрішній попит.