Розгляд питання щодо законопроєкту про обмеження виробництва та обігу полімерної продукції одноразового використання на території України (реєстр. № 6077 від 21.09.2021) відбувся під час засідання комітету 1 лютого 2023 р.

«Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроєкту в першому читанні прийняти його за основу, з урахуванням пропозицій Комітету, відповідно до вимог частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України», – йдеться в повідомленні.

Згідно із пояснювальною запискою, законопроєкт передбачає обмежити виробництво, ввезення на митну територію України, введення в обіг та поширення на території країни окремих видів полімерної продукції одноразового використання та оксорозкладної полімерної продукції. 

Крім того, встановлюються вимоги щодо маркування окремих видів такої продукції та визначення видів продукції, для яких таке маркування є обов’язковим. 

Документом пропонується запровадити державний ринковий нагляд та контроль полімерної продукції одноразового використання.