Вибір нового виду продукції не випадковий, адже попит на такий папір високий, однак у нашій країні жодне з підприємств паперової галузі досі його не виготовляло. В Україну подібний папір імпортується переважно з країн Скандинавії.

Єгор Кузнєцов, головний технолог Київського КПК:
«Це специфічний вид паперу односторонньої гладкості із гідрофобними властивостями. Сировиною для його виробництва є виключно імпортна вибілена целюлоза. Оскільки папір тонкий, під час його виготовлення потрібно особливу увагу приділяти надточному налагодженню обладнання. Додавання будь-яких хімікатів для цього продукту суворо регламентується органами держконтролю, бо готовий вироб з паперу має безпосередньо контактувати з їжею. Тому при виробництві не використовують жодних відбілювачів, наповнювачів, закріплювачів тощо. До складу входить лише клей на основі жирних кислот. Наша продукція відповідає сертифікації харчової безпеки ISO 22000».

Процес запуску нового продукту був непростим: підготовка тривала близько року, були потрібні консультації австрійських партнерів. Результати пробної партії задовольнили перших клієнтів.

Впровадження виробництва нових видів продукції на комбінаті важливе не лише для освоєння нових ринкових сегментів, а й для ефективного використання обладнання та збереження робочих місць співробітників комбінату на тлі стагнації ринку, адже на підприємстві працює понад 2,5 тис. людей. Тому ККПК зберігає позицію лідера галузі та продовжує підтримувати економіку країни, сумлінно сплачуючи податки до державного та місцевого бюджетів.