Під час панельної сесії на честь відкриття Heimtextil 2023 (10-13 січня, Франкфурт) порушувалися теми, пов’язані зі стійкістю. Учасники заходу міркували про ланцюжок постачань з урахуванням законодавчо встановлених в ЄС стандартів звітності, про роль прозорості у підвищенні конкурентоспроможності підприємств та про те чи часто екологічність продуктів передбачається на етапі розробки.

Спікерами були директор і співзасновник FranklinTill Studio Керолайн Тілль, футуролог і виконавчий директор Міжнародного інституту управління сталим розвитком Анабель Тернес фон Хаттбург, віце-президент відділу текстилю та текстильних технологій Messe Frankfurt Олаф Шмідт, директором зустрічі стала Олександра Бон, Frankfurter Allgemeine Zeitung Quarterly.

На Heimtextil 2023 з’їхалися 2400 експонентів зі 120 країн світу, тому це непоганий майданчик, щоб поговорити про майбутнє і закласти для нього базу принаймні на найближчу перспективу.

«На чотири доби Heimtextil стає місцем, де буде переосмислено ланцюжки постачань, випробувано циклічні підходи та сконцентровано екологічні інновації. Все це свідчить, що торговельні виставки є дієвою бізнес-моделлю для глобального партнерства у питаннях збереження довкілля», — сказав у своєму вступному слові член правління Messe Frankfurt Детлеф Браун.

Компанії з комплексним підходом до стійкості об’єдналися на виставці у форматі «Зеленого села», а для відвідувачів організовано спеціальні «Зелені тури» з інформацією про сертифікацію продуктів на відповідність соціальним та екостандартам.

Екпоненти дедалі більше переорієнтуються на відновлювані джерела енергії, органічні та вторинні матеріали, впроваджують рішення щодо раціонального використання ресурсів для обробки текстилю.

Heimtextil залишається найбільшим презентаційним майданчиком для виробників домашнього та контрактного текстилю. Саме тут роздрібні та оптові баєри, меблярі, дизайнери інтер’єрів, архітектори та представники готельного бізнесу можуть побачити весь спектр пропозицій, що діють на ринку, дізнатися про поточні тренди, знайти надійних партнерів. Вперше у 2023 р. на виставці з’явилася локація для постачальників з великим асортиментом оббивної та декоративної тканини, штучної та натуральної шкіри. Традиційно великою вийшла експозиція придатного для переробки функціонального текстилю з водовідштовхуючими, вогнестійкими, антимікробними та терморегулюючими властивостями. Оновлено базу бібліотеки спеціальних матеріалів, представлених у розділі «Інтер’єр. Архітектура. Гостинність». Там же програмою заплановано семінари, екскурсії та ділові контакти.

Конференція Heimtextil Sleep & More знову стане приводом поговорити про текстильні інновації для гарного сну. У рамках Heimtextil Trends, під гаслом «Текстиль має значення», демонструються різні підходи до економіки замкнутого циклу. Як завжди, для оформлення зони відбиралися лише місцеві, екологічно чисті матеріали.

Особливою подією для гостей Heimtextil 2023 стало джинсове шоу Tones of Freedom від студентів Франкфуртської школи одягу та моди, присвячене ролі деніму у культурному контексті, а демонстрація моделей plus-size «Охопіть нові горизонти» закликає подивитися на особливості жіночого тіла з «позитивної» точки зору.