Денис Шиленко з Маріуполя відновив роботу своєї друкарні у Львові. Вивезти обладнання із рідного міста чоловіку не вдалось. Воно знищене через обстріли.

 

Денис Шиленко почав займатись друком 7 років тому у Маріуполі. У березні 2022 р. чоловік виїхав з міста, в якому тривали бої. Влітку евакуював батьків.

«Наполовину місто ще було під контролем українських військових, але це був жах. Бо ми бачили лише те, що в нашому районі, а коли виїжджали, то їхали в те місце, де було ще безпечно проїжджати і все було зруйновано. Це жах просто. Було таке гарне місто, дуже красиві місця були, але все зруйнували», — каже Денис Шиленко.

 

Власник друкарні Денис Шиленко

Від знайомого Денис дізнався, що окупанти знищили виробництво й офіс його компанії у Маріуполі. Виїхавши на безпечну територію, Денис вирішив відновити свій бізнес, для нового старту вибрав Львів.

«Це місто нам подобається, я дуже багато відпочивав тут взимку, особливо 25 грудня. Тут досить спокійно, відносно. Тобто це місто, де можна все почати знову», — каже Денис.

Новий бізнес вдалось облаштувати за грантові гроші.

«Я спілкувався з людьми, які знали мене з Маріуполя. Вони стали моїми інвесторами, бо знають, що якщо в мене вкласти, то з цього щось вийде. Таким чином отримав перший грант, отримав частково інвестиційні гроші, і отримав другий грант. Це все якось одночасно вийшло», — розповідає Шиленко.

У планах Дениса відкрити нові філії своєї друкарні у рідному Маріуполі, Херсоні та Харкові.