У відповідь на це компанія adapa пропонує наносити антибактеріальний лак на низку плівок (покривні плівки та паковання «Флоупак»).

Плівки з антибактеріальним покриттям від adapa можна використовувати для різноманітного паковання. Згідно з результатами аналізу антибактеріальної активності, покриття зменшує кількість бактерій, присутніх на пакованні, на 95%. Підтверджено безпечність лаку для паковання харчових продуктів, у т.ч. м’ясних, молочних та рибних, а також для косметики тощо.

Відомий польський виробник м’яса та ковбас Duda, успішно використовує таке покриття, щоб продемонструвати зобов’язання компанії нести відповідальність під час пандемії та запевнити споживачів, що поводження з їхніми продуктами є абсолютно безпечним.

У торговельних точках пакети чіпають, беруть і повертають назад. Антибактеріальне покриття запобігає перенесенню бактерій і заспокоює розум споживачів. Виробникам не потрібно змінювати виробничі лінії. Плівки, вкриті цим лаком, працюють так само гладко, як і плівки без покриття на всіх машинах. Крім того, він ідеально інтегрується в процес друку, гарантуючи, що якість друку залишається на тому ж високому рівні.