Перші рулонні офсетні машини Manroland Varioman c:line для ринку паковання вже передані замовникам, інші перебувають на стадії будівництва.

Піонером використання лінії Varioman c:line для друку та обробки картонного паковання стала німецька GPD Foodpackaging, що входить до групи Giesdorf media. Машина поставлена на виробництво в першій половині цього року й виготовляє паковання для харчових продуктів, зокрема, для замороженої піци.

Наразі на території понад 6,5 га в Рінтельні (північний захід Німеччини) будується сучасний виробничий завод. Нова фабрика безпосередньо пов’язана з логістичним центром і має чудове сполучення з автомагістраллю. Поставлена на завод машина складається з розмотувача, п’яти офсетних друкарських секцій з використанням технології змінного кола циліндра від 508 до 914 мм, флексографічного модуля, сушарки, системи контролю та ротаційного висікального блоку, що робить тиснення, бігування та висікання паковання.

Ця конфігурація дає змогу виробляти до 150 тис. одиниць картонного паковання за годину, що робить цю лінію найефективнішою для виробництва складних коробок у Європі. Макс. ширина друку машини, інстальованої у GPD Foodpackaging, становить 1290 мм. Це, наприклад, дає змогу вмістити на спуску чотири коробки для піци, на яких спеціалізується замовник, форматом 260×260 мм з клапанами.

Varioman c:line може працювати з папером та картоном щільністю від 200 до 500 г/м², і робить друк (в режимі CMYK плюс плашковий колір) та висічку зі швидкістю до 400 м/хв.

За друкарською машиною встановлена система, яка розділяє вирізані коробки на окремі потоки, формує стоси та укладає на піддони.

Додатковою перевагою технології рулонного друку та ротаційного висікання є використання більш економічно вигідних підкладок порівняно з листовим офсетом. Залежно від товщини матеріалу кожні 12-15 хв. Varioman обробляє рулон вагою близько 2,5 тонни. У результаті виробнича лінія може виробляти до 40 000 тонн продукції на рік.

Лінійка рулонних машин Manroland Varioman також включає модифікації для гнучкого паковання (версія f:line) та друку книг (версія b:line).