На думку Єврокомісії, нові правила забезпечать альтернативи в галузі багаторазового паковання, видалять непотрібне, обмежать надлишкове паковання та запропонують чіткі етикетки для підтримки вторинної переробки.

Єврокомісія заявила, що запропонована поправка до регламенту ЄС про паковання та пакувальні відходи має три основні цілі.

Для початку слід обмежити використання зайвого паковання, заохочувати використання паковання, придатного для повторного використання та вторинної переробки, та скоротити кількість відходів паковання.

По-друге, до 2030 року все паковання, що продається в ЄС, має бути перероблене таким чином, щоб це було прибутково, щоб сприяти високоякісному (або замкненому циклу) переробці.

І, нарешті, розширення використання переробленого пластику в пакованні за допомогою обов’язкової мети допоможе знизити попит на первинні природні ресурси та створити стійкий ринок вторинної сировини.

Також Єврокомісія має намір усунути плутанину щодо того, яке паковання до якого сміттєвого баку належить. Кожне паковання буде забезпечене етикеткою з детальним описом матеріалу та зазначенням потоку відходів, у якому його слід утилізувати. Такі самі етикетки будуть на всіх контейнерах для збирання відходів.