Вінсент Вілле, президент підрозділу цифрового друку та хімікатів компанії Agfa: «Ми, як і раніше, стикаємося з історично високими витратами на сировину, логістику, енергію та заробітну плату. Для того щоб вести стійкий бізнес, що дає змогу гарантувати постачання та продовжувати пропонувати інноваційні продукти та якісний сервіс нашим клієнтам, у нас немає іншого вибору, окрім як суттєво підвищити ціни на нашу продукцію. Ми дуже серйозно ставимося до конкурентоспроможності клієнтів і за останній рік зробили все можливе, щоб пом’якшити це підвищення, але оскільки ми бачимо, що інфляційний тиск посилюється, у нас немає іншого виходу, крім підвищення ціни, що підвищити нашу ефективність».

У 2020 р. Agfa інвестувала значні кошти у розширення потужностей з виробництва чорнила для струменевого друку на водній основі. Новий завод буде розташований у Морцелі (Бельгія). «Це дасть нам змогу обслуговувати нинішніх клієнтів, а також стати ключовим постачальником водних чорнил для струменевого друку для широкого спектру застосувань», — заявив тоді Том Клутс, директор дивізіону Agfa з промислового струменевого друку.

Основною метою компанії був зростаючий ринок друку на декоративному папері для виробництва ламінованих підлогових покриттів та меблевих панелей, де струменевий друк з використанням чорнил Agfa на водній основі забезпечує економічно ефективне рішення. Також компанія вважає перспективним ринок струменевого друку на пакованні, особливо на гофрокартоні.

«Agfa є виробником спеціалізованих чорнил для струменевого друку, що відрізняються високою якістю та ефективністю. Бізнес із виробництва струменевих чорнил є одним із стовпів зростання, — зазначав Клутс. — За останні два десятиліття ми створили платформу для виробництва чорнил для струминного друку, яка включає виробництво пігментних дисперсій, великі програми контролю якості та відповідності чорнила стандартам. Обсяги продажів чорнил неухильно зростали рік у рік, і ми поступово збільшували виробничі потужності. Настав час для нових інвестицій, щоб відповідати зростаючим вимогам ринку».