Папероробна машина Voith XcelLine вироблятиме 725 000 т високоякісного крафтлайнера на рік із щільністю основи 100-200 г/м². Порівняно зі старою лінією, нова машина збільшить виробничі потужності SCA на 270 000 тонн.

«Завдяки чудовій роботі Voith запуск найсучаснішої крафтлайнерної машини відбувся раніше наміченого терміну, — говорить Пер Странд, директор з проєктів компанії SCA. — За допомогою цієї високотехнологічної установки ми встановлюємо нові стандарти на ринку. Дуже раді, що вибрали компанію Voith як постачальника обладнання повного циклу. Високоефективні рішення знижують споживання ресурсів та забезпечують максимальну продуктивність за мінімальних загальних виробничих витрат».

Voith поставила комплексну лінію, серцем якої є високоефективна папероробна машина XcelLine. Крім того, компанія відповідає за всі відповідні допоміжні системи — від вентиляції цеху до транспортування рулонів, а також спільно з компанією Meri за високоефективну систему водопостачання та водовідведення.

Папероробна машина XcelLine буде доповнена новою системою підготовки маси BlueLine, яка має замінити існуючу систему наступного року. SCA розраховує на тривале партнерство з компанією Voith у галузі обслуговування та підвищення ефективності, що забезпечить макс. продуктивність лінії. Установка для підготовки сировини BlueLine компанії Voith дасть змогу заощаджувати до 40 кВт/год. на тонну продукції в порівнянні зі звичайними установками. Крім того, потреба у прісній воді приблизно на 30% нижча, ніж при колишньому виробництві.