«Цілком нова лабораторія дає нам змогу вивчати, тестувати та аналізувати волокна та волокнисті продукти на основі біомаси ще краще, ніж раніше. Нове обладнання задовольнить потреби дослідницьких груп LUT, компанії Andritz та регіональної промисловості», — каже декан університету LUT Марі Калліойнен-Мянттярі.

Президент Andritz Oy Карі Туомінен зазначив: «Ми раді, що LUT вдалося побудувати лабораторію майже вчасно, незважаючи на логістичні труднощі, пов’язані з глобальною ситуацією».

Унікальна модель корпоративної співпраці — це суттєвий крок до нового способу спільного використання інфраструктури та інтенсифікації дослідницької роботи із зовнішніми партнерами. Співпраця з LUT значною мірою підтримує розробку компанією Andritz високоефективних, стійких продуктів та технологій.

Крім того, Andritz прагне зміцнити позиції як піонер у галузі інноваційних технологій. Ще одна мета співпраці — зміцнити кластер біоекономіки в районі Лахті та підтримати створення та зростання нових підприємств.

Наразідослідженнями в галузі біопереробки в кампусі Лахті займаються чотири професори та десять дослідників. Найближчим часом LUT планує довести їхню кількість до 40.