Також до версії 16 увійшли сім нових функцій та нові можливості ліцензування. Зокрема, CalderaDock оновлено до версії 2.0, він став центральним додатком для реєстрації та управління ліцензіями всіх продуктів Caldera.

Під час реєстрації нової ліцензії процес перевірки повністю автоматизований, що дає змогу заощадити час та спростити процес встановлення.

Механізм Adobe PDF спрощує управління розширеною кольоровою гамою, фірмовими кольорами, лаком та фольгою завдяки підвищеній продуктивності, передбачуваності та узгодженості порівняно з попередніми версіями. Також до нової версії CalderaRIP інтегровано стандарти Fogra, що дає змогу економити час і значно скоротити кількість відходів, досягнувши при цьому кращих результатів.

Ці стандарти доступні у модулі PrintStandardVerifier, що дозволяє виконувати перевірки відповідності перед друком. Крім цього, спрощено низку операцій друку та різання. Тепер кілька проєктів з різними контурами різання можна групувати в багатосторінкові PDF-файли.

VisualCut та GrandCut включають нові параметри (можливість ввести кількість проходів для різання товстих матеріалів або повороту завдання на 180° для ламінування та сублімації).

У GrandCut додали редактор, який допомагає користувачам синхронізувати методи різання з матеріалами, позбавляючи потреби змінювати складні XML-файли для досягнення більш високої точності різання. Функції SmartImport та PrintProof залишилися доступними виключно для передплатників CalderaCare і надають розширені можливості автоматизації щодо надсилання завдань та перевірки клієнтів.