Оскільки Київський КПК входить до переліку найбільших споживачів електроенергії у Київській області, то питання обмеження енергоспоживання на комбінаті потрапило під особливий контроль відповідних служб. За розпорядженням Київської ОВА у листопаді підприємство мало скоротити електроспоживання в середньому до 40% на добу.

Перед фахівцями комбінату постала складна задача — налагодити процес виробництва за умов критичного мінімуму споживання енергії, але з можливістю підтримати життєдіяльность підприємства.

У результаті на ККПК повністю змінено технологічні схеми виробництва, що дало змогу суттєво зменшити навантаження на енергетичну систему України: до 66% порівняно до середніх показників, що фіксувалося до 10 жовтня 2022 року, та до 64% середньодобового електроспоживання з врахуванням того, що 14% використовується для потреб критичної інфраструктури міста Обухів та промислового вузла.

У години ранішнього та вечірнього максимуму підприємство зменшує навантаження в межах 12,5-18,8% завдяки переводу вмикання обладнання на менш критичний для енергосистеми час.

Вчасне запровадження заходів реагування на надзвичайну ситуацію, що склалася, дозволила комбінату продовжити працювати безперебійно, забезпечуючи співробітників підприємства стабільною роботою, а бюджети всіх рівнів податковими надходженнями. Тому сьогодні Київський КПК залишається надійною економічною опорою Обухівської громади та всього регіону.