«Поки що не вдається суворо дотримуватися періодичності: передбачалося, що видання виходитиме раз на десять днів, три номери на місяць, – сказав у коментарі пресслужбі НСЖУ головний редактор видання, досвідчений журналіст із Іванкова Павло Смовж. – Але, на жаль, перед виходом четвертого номера утворилася перерва в місяць. Проте наразі ми з радістю можемо повідомити про те, що новий випуск побачив світ!»

У номері – матеріали про досягнення місцевих діячів культури, будівництво житла для тих, хто внаслідок російської агресії залишився без прихистку, відновлення мережі водопостачання, юридичні консультації, розповіді про початок опалювального сезону, місцеві свята та заходи, а також корисна для жителів громади інформація від Київської обласної військової адміністрації.

Інформаційна листівка поширюється безкоштовно для населення через поштові скриньки, а також через організації та підприємства тощо за допомоги міської влади, старост сіл.

Натомість, Іванківська газета з 90-річною історією «Трибуна праці», яку останні 37 років очолював Павло Смовж, поки що не має можливості відновити друк.

В НСЖУ наголошують, що «Вісник Гостомеля» не входить до так званих інформаційних бюлетенів органів місцевого самоврядування, котрі видають в окремих регіонах України як альтернативу незалежній пресі. Ця листівка виходить в умовах виняткових обставин на деокупованій території громади, де взагалі не було досі своїх місцевих медіа.