За словами представників компанії, нова машина характеризуватиметься коротким часом переналагодження та дасть змогу цифровим друкарням виробляти більше кінцевої продукції в обмеженому просторі з меншою кількістю персоналу та відходів при переналагодженні (менше 10 метрів).

Робоча площа, яку займає машина, складає 40 м². Система призначена для обробки рулонів, видрукуваних у цифровий спосіб, завш. до 571 мм і тому підходить для будь-якої цифрової друкарні, яка виробляє продукцію в рамках концепції Smart Factory. Система цифрового робочого потоку Connex SigmaLine Compact дає змогу створити повністю автоматизоване виробництво без ручного втручання, від додрукарської підготовки до кінцевого продукту.

Родзинкою SigmaLine Compact є процес фальцювання. У той час, як усі відомі цифрові фальцювальні пристрої працюють з ножем, віконним або плуговим фальцем, SigmaLine Compact використовує технологію повітряного ножа, запатентовану Muller Martini. Зміна схеми фальцювання з чотирьох на шість сторінок займатиме лише кілька секунд.