Стікери абсолютно нетоксичні та найефективніше «працюють» з яблуками, авокадо, цитрусовими та манго. У найближчих планах у розробників створення аналогічних стікерів для ягід та овочів.

Технологія допомагає економити і побічно вирішувати проблему харчових відходів. У США за статистикою половина всіх фруктів та овочів утилізується. Більшість урожаю залишається на полях або йде на корм худобі, оскільки не відповідає естетичним вимогам ринку.

Загалом населення Землі щорічно викидає третину всіх продуктів, що становить $1 трлн втрат. Однак є й інша статистика, наприклад, Данія є лідером у переробці харчових відходів. Розробка Stixfresh є частиною ініціативи Uplink щодо програми рециклінгу харчових відходів. У 2019 році Stixfresh була нагороджена премією в галузі інновацій харчових технологій як найкраща ініціатива.