Ця машина не лише задовольняє запити Symetal щодо якості: вона забезпечить збільшення переробної потужності, яка наразі становить 24 000 тонн на рік.

Алюмінієва фольга є делікатним матеріалом, робота з яким потребує складних, комплексних процесів, тому обладнання для нанесення покриттів, як правило, виготовляється за індивідуальним замовленням, у тісній співпраці між виробником обладнання та виробником паковання.

То як Bobst і Symetal вдалося вивести нанесення покриттів на новий рівень технологічної ефективності та якості продукції? Symetal S.A. має у розпорядженні в Греції два сучасні підприємства: Завод в Ойнофіті виробляє алюмінієву фольгу в рулонах, а в Мандрі — спеціалізується на нанесенні покриттів з фольги та/або ламінуванні паперу і виготовляє широкий асортимент виробів з необробленої і обробленої фольги завт. від 6 мм.

Компанія має більш ніж 40-річний досвід та експертні знання в галузі прокату та обробки алюмінієвої фольги та є стратегічним партнером найбільших виробників паковання для харчових та фармацевтичних продуктів, а також цигарок.

«Ми працюємо на дуже конкурентному ринку, тому маємо постійно інвестувати та шукати нові інновації, фокусуючись на оптимізації виробничих процесів та пропозиції екологічних рішень з фольги з високою доданою вартістю», — пояснює Константинос Контос, генеральний директор Symetal.

«Ми тісно співпрацювали з Bobst у рамках попереднього проєкту: у 2015 р. було поставлено високоспеціалізовану машину для тришарового лакування, що забезпечує чудову якість продукції та оптимізацію процесів, до якої ми прагнули. Тому, плануючи чергову інвестицію, ми знову звернулися до Bobst».

Інстальована у Symetal нова CO 5000 — це машина для двошарового лакування, що використовує різні системи нанесення покриттів для оптимального виконання вимог, що диктуються особливостями певного продукту. Машина здатна наносити покриття на водній основі або на основі розчинників (захисні праймери та теплоізолюючі шари) з обох боків алюмінієвої плівки. Ключові переваги CO 5000 пов’язані з її здатністю управляти критично важливими аспектами виробничих процесів за допомогою унікальних технічних рішень: проведення полотнища, а також широкий діапазон систем покриття та спеціальних технологій сушіння, що дають змогу обрати оптимальні варіанти з урахуванням специфіки матеріалів та призначення готового продукту.

Точність поводження з полотнищем має першорядне значення, оскільки алюмінієву фольгу легко пошкодити. Треба запобігти всім дефектам, таким як точкові отвори та тріщини, щоб забезпечити потрібні бар’єрні властивості. До ключових факторів також належать рівномірність товщини покриття та точність системи контролю якості.

Сушильні тунелі мають бути дуже ефективними, оскільки потрібна температура до 250° C. У інстальованій Symetal CO 5000 сушильні тунелі розташовуються один над одним, що дає змогу наносити покриття з обох сторін полотнища без використання переворотних пристроїв.

У 2021 ф.р. дохід компанії Symetal склав €260 млн, в компанії — 450 штатних співробітників. Завод у Мандрі впевнено розвивається: від його заснування 1977 р. виробництво обробленої фольги збільшилося більш ніж 30 раз.