Carbon Group, що має два підприємства у Франції, спеціалізується на декоруванні флаконів та банок для парфумерії та косметики, а також декантерів, пляшок для вина та міцних напоїв.

«Стратегія групи завжди полягала в тому, щоб інвестувати в інновації на всіх рівнях, включаючи обробку поверхні, лакування та металізацію, які використовуються в обробці паковання», – зазначає Олів’є Картон, президент та засновник Carbon Group.

Це також стосується повноколірного струменевого друку на склі, пластиці та металі, а віднедавна — струменевого друку з високим рельєфом.

«У струменевому друці менше відходів, він є більш ефективним з огляду на використання чорнила та електроенергії, чорнила полімеризуються за допомогою світлодіодів, — зазначає Картон. — Ми проінформували наших клієнтів про наше рішення припинити виробництво емалевих прикрас 2022 року».

«Технологія може поєднувати кольоровий декор з рельєфом, подібно до використання сургуча, — пояснює Джулієн Сікерсен, директор з розвитку бізнесу Carbon Group. — і її можна комбінувати з іншими внутрішніми процесами, запровадженими у групі, —металізацією або лакуванням».

Окрім екологічності, нова технологія, що передбачає друк безпосередньо на склі, надає кінцевому продукту об’єму та текстури. Отже, бренди можуть вивести креативність на новий рівень. Більше не потрібно модифікувати форми для скла, нова струменева технологія дає змогу створювати елегантні прикраси та вишукані деталі. Вона була розроблена у 2020 р. та запущена у промислову експлуатацію у 2021 році.

Сьогодні Carbon Décor — єдина французька компанія, що має високошвидкісний, високорельєфний струменевий процес у промислових масштабах. До кінця року буде виконано перші масштабні проєкти для клієнтів.