Ендрю Кінг, головний виконавчий директор Mondi Group: «Mondi показала хороші результати в третьому кварталі. Ми продовжуємо співпрацювати з нашими клієнтами, допомагаючи прокласти шлях до економіки замкненого циклу за допомогою унікального портфоліо інноваційних та стійких рішень у галузі паковання та паперу. Ми також, як і раніше, зосереджені на операційній ефективності та контролі витрат».

У холдингу розповіли про реалізацію програми капіталовкладень у розширення вартістю €1 млрд. У рамках освоєння інвестицій Mondi інвестує €400 млн у розширення виробництва на флагманському підприємстві в чеському Штеті, де буде встановлено нову машину для виробництва 210 тис. т крафт-паперу на рік. Лінія дасть змогу задовольнити зростаючий попит на еластичне паперове паковання. Введення обладнання в експлуатацію очікується у 2025 р., а повне збільшення виробництва — до 2027 р.

Крім того, компанія спрямує €240 млн на придбання заводу тарного картону з вторинної сировини неподалік від Трієста (Італія). Річна потужність підприємства складає 420 тис. тонн.