Згідно з даними Dow, поточні складні потоки відходів ще не можуть розділити гнучке паковання за його інгредієнтами, типом полімерів, з якого воно виготовлене, або типом продукту, до якого воно застосовується, що призводить до збільшення термічної переробки. Можливо, використання технології R-Cycle дасть щзмогу розділяти гнучке паковання за типом полімерів.

Цифровий паспорт продукту використовуватиметься для запису будь-якої інформації про паковання, що має відношення до процесу його переробки (отриманої, записаної та проаналізованої системами виробництва та ERP), яку потім можна отримати за допомогою маркера. Отже, промислові сортувальні заводи можуть отримати доступ до паспортів продукції та використовувати інформацію для формування відповідних фракцій відходів.

Вважається, що цифровий паспорт дасть змогу отримувати детальні звіти про дані та гарантувати якість у всьому ланцюжку створення вартості. Власники брендів можуть автоматизувати розрахунок вимог до правової інформації та звітувати про підтвердження таких деталей, як перероблений матеріал, придатність до вторинної переробки або викиди CO2 «одним натисканням кнопки.