Сучасні цифрові технології полегшують запис та візуалізацію даних про енергоспоживання, а також його можливу економію. Нове рішення Koenig & Bauer з управління енергоспоживанням оптимізує ці функції для задоволення специфічних вимог виробників поліграфічної та пакувальної продукції, але підходить і для використання в інших областях.

Основним елементом є система управління енергоспоживанням VisuEnergy X, яка автоматично обробляє дані вимірювань та представляє їх у зручному та структурованому вигляді на панелі управління.

VisuEnergy X реєструє енергоспоживання всього обладнання, підключеного до машини, аналізує цю інформацію з урахуванням обсягу виробництва і може розрахувати дані для конкретної роботи. Систему можна модернізувати, включивши до неї крім даних про енергоспоживання такі параметри як температура та вологість.

Виробник стверджує, що VisuEnergy X дозволяє заощаджувати в середньому 7-10% енергії вже після першого року її використання. Нова система управління енергоспоживанням VisuEnergy X працює за передплатою як SaaS-послуга. Нині її можуть підключити друкарні у Німеччині, Австрії та Швейцарії. З початку 2023 р. вона стане доступною для підприємств в інших країнах.