6 жовтня компанія повідомила про те, що запустила перше у світі виробництво концентрованої сірчаної кислоти комерційної якості на ЦПК. Установку змонтувала ANDRITZ. Вона здатна виробляти з відходів 150 тонн сірчаної кислоти на день та обслуговуватиме целюлозні лінії підприємства Puma II, повністю забезпечуючи його потреби.

Виробничий комплекс Puma II з виробництва Eukaliner, першого у світі крафт-паперу, що на 100% складається з евкаліптового волокна, планується завершити в 2023 році. Проєкт передбачає будівництво двох нових папероробних машин. Інвестиції стартували в березні 2016 р. і включили закупівлю обладнання Valmet, у т.ч. одну з найбільших і високопродуктивних машин у світі з шириною полотна 9,5 м і продуктивністю 3500 тонн на день.

Першу фазу проєкту Puma II було завершено у 2021 р. запуском БДМ 27, яка вироблятиме 450 тис. тонн Eukaliner на рік. На першому етапі робіт створено понад 21 тис. прямих та непрямих робочих місць. Друга фаза проєкту Puma II включає будівництво папероробної машини БДМ 28. Постачання заплановано на 2023 рік.

БДМ 28 матиме виробничу потужність 460 тис. тонн на рік і зміцнить Klabin як світового виробника картонного паковання для молока, соку та інших рідких харчових продуктів. Klabin є найбільшим виробником, експортером та переробником паперу в Бразилії. Компанія — провідний виробник пакувального паперу та картону, гофрокоробів та промислових мішків, і має 17 промислових підприємств у Бразилії та одне в Аргентині.