Паперова фабрика Stoneywood Mill (осн. 1770) спеціалізується на виробництві паперу для поліграфії та паковання під брендами Conqueror, Curious Collection, Keaykolour та Delos. Уряд Шотландії виділяв бізнесу понад £12 млн, намагаючись змінити його статки, але, як свідчать останні події, це не допомогло.

Основний продукт підприємства Chartham Mill (засн. 1738) — калька Gateway, а також широкий асортимент напівпрозорого паперу для графічних програм, бар’єрний папір для контакту з харчовими продуктами та стійкі альтернативні матеріали нафтохімічним пластикам.

Фабрика Chartham Mill веде свою історію з 1738 року. У 2019 р. після банкрутства французьких материнських компаній Arjowiggins та Sequana підприємства групи у Великій Британії були викуплені місцевим керівництвом. Проте, «група зіткнулася зі складними умовами торгівлі через негативний вплив COVID-19 і стала збитковою, причому збитки погіршилися останнім часом через значне зростання вартості енергії та цін на сировину, вкл. целюлозу, — повідомляє Interpath. — Директори групи провели велику роботу, вивчаючи всі можливі варіанти для забезпечення майбутнього бізнесу, але оскільки платоспроможне рішення не було знайдено, було ухвалено важке рішення передати британські компанії групи до адміністративного управління».

Адміністратори Interpath відразу після свого призначення скоротили 368 із 463 співробітників групи, що працюють у Великій Британії, залишивши 95 осіб для допомоги у здійсненні обмеженої діяльності на двох папероробних фабриках на період вивчення можливості продажу підприємств та активів.

Виконавчий директор Interpath Advisory Блер Німмо заявив: «На жаль, значні економічні фактори, що впливають на промислові підприємства по всій країні, вкл. стрімке зростання вартості енергії та різке зростання цін на сировину, виявилися непереборними для групи. Керуючий Interpath Advisory Алістер МакАлінден доповнив: «Ми розуміємо, що це надзвичайно важкий час для співробітників групи. Нашим першочерговим завданням є тісна співпраця з профспілками, державними установами Великобританії та Шотландії, вкл. PACE та Job Centre Plus, а також відповідними місцевими органами влади, щоб надати співробітникам всю потрібну підтримку, вкл. інформацію для подання заяв на виплату допомоги зі скорочення штатів. Найближчими днями та тижнями вивчатимемо варіанти продажу підприємств та активів і просимо потенційні зацікавлені сторони терміново з нами зв’язатися».

Група Arjowiggins також володіє та керує паперовими фабриками в Іспанії та Китаї. Фабрика Guarro Casas в Каталонії виробляє широкий спектр матеріалів для палітурки та паковнаня, у т.ч. гнучкого.

Фабрика Quzhou у Китаї спеціалізується на виробництві кальки.

Жодна з цих компаній не стала об’єктом процедури банкрутства. Криза на підприємствах Arjowiggins — не перша проблема в ЦПП Великобританії останнім часом. З огляду на нещодавнє закриття фабрики Portals в Овертоні паперова промисловість Великобританії втратила тисячу робочих місць впродовж двох місяців, повідомляє Printweek.

Генеральний директор британської конфедерації паперової промисловості Ендрю Лардж ще рік тому попереджав, що багато паперових фабрик країни будуть змушені закритися, якщо криза цін на газ, що торкнулася енергоємних галузей, не буде вирішена.