Повернувся на терени "Поліграфії" розробник та виробник складного поліграфічного устаткування ПАТ "Київполіграфмаш", незмінний учасник усіх виставок, крім минулорічної. Незважаючи на несприятливі для розвитку умови, сьогодні це підприємство відносно стабільно працює, постачає устаткування в декілька євпропейських країн та щорічно розробляє принаймні одну нову модель устаткування для поліграфічної та пакувальної промисловості.

Своє обладнання завод демонструє не лише на "Поліграфії", але й на "ПолиграфИнтере" та виставці drupa. Під час цьогорічної "Поліграфії" завод демонструє декілька одиниць устаткування — вузькорулонну флексографічну машину, напівавтоматичну ниткозшивну машину, багатоапаратну дротозшивну машину. Дві перші машини перебувають на території заводу й демонструються під час виставки всім охочим їх побачити. А дротозшивну машину встановлено безпосередньо на стенді компанії. На думку директора заводу "Київполіграфмаш" Володимира Максименка, виставка "Поліграфія" не завжди виправдовує витрати, пов'язані з встановленням машин на стенді, тому й було вирішено демонструвати складне устаткування у складальному цеху.

"Враження про виставку? — перепитує Володимир Максименко. — Дякувати Богу, вона є. Втім величезний плюс "Поліграфії" — на ній представлений "Київполіграфмаш".

Нагадаємо, що "Київполіграфмаш" планує взяти участь у виставці drupa 2012. На drupa 2008 экспозиція підприємства, нагадаємо, розміщувалася в 16 павільоні. Наступного року стенд заводу загальною площею 22 м2 розіщуватиметься в 15 павільоні (місце А60). На цій виставці завод сподівається продемонструвати або восьмиколірну флексографічну машину, або ниткозшивний автомат з бобінорізальною машиною.