Flint Group стикається зі зростанням витрат на сировину, паковання та вантажоперевезення, які посилюються додатковим тиском за цілою низкою інших накладних витрат.

Генеральний директор Flint Group Стів Драйден: «Ми звикли успішно долати макроекономічні проблеми, але наразі вступаємо у нове середовище, де неухильно зростає інфляція витрат у таких масштабах, яких не спостерігалося вже кілька десятиліть. Наша основна мета — забезпечити шановних клієнтів високоякісною продукцією та послугами, які вони очікують від Flint Group. Для досягнення цієї мети ми маємо компенсувати інфляційне зростання витрат, створивши запаси сировини, інвестуючи у нашу робочу силу».

Зростання вартості сировини, паковання, вантажоперевезень та енергоносіїв, що надходять від постачальників компанії, буде компенсовано за допомогою існуючих механізмів коригування цін. Збільшення витрат Flint Group на електроенергію буде компенсовано надбавкою за електроенергію, яка коригуватиметься відповідно до розвитку ринку. Ця процедура вже діє у деяких підрозділах компанії.

Компанія також враховує події в Європі, які обмежили доступність газу з росії.