Стів Бінні, генеральний директор Sappi: «Рішення про продаж цих фабрик прийнято після детального та ретельного стратегічного аналізу, проведеного Sappi відповідно до нашого стратегічного плану Thrive25. Він включає зниження участі в сегменті паперів для поліграфії і розширення присутності Sappi в таких сегментах, як пакувальний і спеціальний папір, целюлоза і біоматеріали. Нещодавні інвестиції у наші південноафриканські, американські та європейські операційні підрозділи демонструють цей пріоритет».

Очікується, що операцію буде закрито у першому календарному кварталі 2023 року. Вартість продажу складає приблизно €272 мільйони.

Генеральний директор Sappi Europe Марко Ейкеленбум: «В сегменті паковання та спеціальних товарів наш європейський бізнес буде переважно зосереджений на категоріях гнучкого паковання, функціональних паперів, матеріалів для сублімаційного друку та самоклейних матеріалів, включаючи етикетки».

Sappi Maastricht Mill виробляє 260 000 тонн на рік крейдованого паперу та картону.

Інтегрований целюлозно-паперовий комбінат Sappi Stockstadt Mill виробляє 145 000 тонн целюлози на рік, яка використовується для виробництва 220 000 тонн на рік крейдованого та некрейдованого паперу, що в основному продається на європейському ринку друку.

Целюлозно-паперовий комбінат Sappi Kirkniemi Mill виробляє на рік 300 000 тонн вибіленої механічної целюлози, яка використовується для виробництва приблизно 750 000 тонн різних гатунків крейдованого паперу.