Організатори заходу – Європейська асоціація виробників спеціалізованої поліграфії ESMA та 3T Inkjet Textile Consulting – представили останні дані з текстильної галузі. «Сьогодні ця галузь годує 250 млн людей у ​​всьому світі, але вона споживає 80 млрд м3 води, виробляє 1,7 млрд м3 викидів CO₂ і щорічно відповідає за 20% глобального забруднення води, — сказав Томас Поєц з 3T у вступній промові. — Стійкі рішення мають просуватися у трьох основних сферах: економіка замкненого циклу, що означає збільшення можливості повторного використання, створення волокон, барвників чи пігментів на біологічній основі та системний перехід на цифровий робочий процес».

TPS була першою конференцією ESMA, орієнтованою на текстильну промисловість. «Ми уважно стежимо за останніми змінами в Зеленій угоді ЄС, а також за глобальними керівними принципами, що випливають із Цілей сталого розвитку ООН, включаючи Альянс ООН за стійку моду, — пояснив Пітер Баттієнс, генеральний директор ESMA. — Їхні терміни наближаються, і не можна гаяти час, у т.ч. й в індустрії друку. У TPS основна увага приділялася зниженню споживання води та зменшенню вуглецевого сліду, що досягається, наприклад, за допомогою натуральних волокон або інноваційних фарб, які не потребують попередньої обробки та дозволяють економити енергію в процесі подальшої обробки. Ми наголошуємо на оптимізації кожного етапу виробництва та обробки».

25 презентацій, присвячених різним темам (від інноваційної роботи з носіями до екологічно безпечних рецептур чорнил та архітектури систем друку) надали аудиторії TPS безліч ідей для розвитку бізнесу.