20-го вересня о дванадцятій годині дня відбулося урочисте відкриття сімнадцятої Міжнародної  спеціалізованої виставки «Поліграфія 2011», яка триватиме чотири дні та охоплюватиме три павільйони Національного комплексу «Експоцентр України».

В цьогорічній експозиції беруть участь представники з таких країн як Україна, Білорусь, Індія, Швеція та США. Експозиції проводитимуться з 20 по 23 вересня в 7-му та 9-му павільйонах і налічуватимуть 77 стендів різних виробників, постачальників обладнання і матеріалів, типографій. Перший павільон комплексу буде відведений для проведення  Другого поліграфічного клубу та Четвертого Поліграфічного Інвестиційного Форуму, що в рамках виставки займатиметься обговоренням проблем івестицій в галузь, захисту продукції та промислової безпеки. Організаторами Форуму виступили  Національний комплекс «Експоцентр України» та «Поліграфінвест».

 

Відкрив офіційну частину виставки Голова Держкомтелерадіо України Курдінович О.В. Зокрема, було сказано, що цього року Держкомтелерадіо виділив на розвиток вітчизняної книги близько сорока мільйонів гривень. Після нього з промовою з нагоди відкриття виступили Президент Української Асоціації виробників поліграфічної продукції Онуфрійчук М. та директор української фірми розробника та виробника поліграфічного обладнання «Булат-флексо» Косенко Л.

В своїй промові Михайло Онуфрійчук говорив про розвиток галузі, партнерство між виробниками та великі надії на майбутнє виставок як знаряддя розвитку і показу досягнень, а не як комерційного проекту. «Експоцентр України» уже наступного року сподіваються на зростання масштабності відвудувань виставки в зв’язку з відкриттям станції метро «Виставковий Центр».

Після промови почесним організаторам та гостям була надана можливість розрізати червону стрічку.

Серед заходів, які проводитимуться в перший день, окрім спеціалізованих виставок «ПОЛІГРАФІЯ-2011», «Папір-2011», «ПАКУКРАЇНА-2011», «Етикетка-2011» та книжкової виставки в програмі значиться презентація курсових та дипломних робіт студентів-графіків Української академії друкарства.

Відкрилась 17-та Міжнародна спеціалізована виставка «Поліграфія 2011»