Новинка використовує чорнила HP Brilliant та друкувальні голівки з роздільною здатністю 2400 dpi. Нова ЦДМ здатна розвивати швидкість до 152 м/хв. у режимі кольорового продуктивного друку та до 244 м/хв. — у монохромному. У режимі якісного кольорового друку продуктивність ЦПМ може сягати 101 м/хв.

У новій ЦДМ використовуються матеріали для друку щільністю 40-300 г/м². Макс. обсяг друку — 90 млн монохромних аркушів формату 216×279 мм (ф. ​​US Letter) на місяць або 214 тис. персоналізованих двобічних кольорових аркушів ф. A3 за зміну.

HP заявляє, що нова друкарська машина вирішує широкий спектр завдань з вищою якістю друку, поч. від випуску більш книжок з розширеним охопленням кольорів і закінчуючи виробництвом ефектних матеріалів для прямих поштових розсилок.

Машина має тракт подачі паперу з меншою кількістю компонентів, що скорочує період сервісного обслуговування, а також підвищує надійність та час безвідмовної роботи.

ЦДМ має модульну конструкцію, щоб клієнти могли замовити машину меншої потужності та модернізувати зі зростанням обсягів друку чи зміною інших критеріїв. Зокрема, доступні один, два або три модулі сушіння разом із пасивними або активними рулонними модулями охолодження.

Нову машину оснащено системою сушіння HP High Efficiency Drying (HED), яка мінімізує енергоспоживання за високих швидкостей друку за рахунок рециркуляції до 80% повітря, нагрітого в процесі сушіння.

PageWide Advantage 2200 доповнює портфоліо рулонних ЦДМ HP, оскільки PageWide Web Press T250 буде продаватися, як і раніше.

PageWide Advantage 2200 буде доступна для комерційних замовлень, з 19 жовтня, а її постачання клієнтам стартують у 1 пол. 2023 року.