Для освітніх закладів, розташованих у районі Кембриджу у Великій Британії, Xaar розробила ініціативу Early Careers як широкомасштабну програму взаємодії. Її мета — побудова міцних стосунків, починаючи з початкових та середніх шкіл, коледжів, університетів та інших освітніх організацій. Це, за словами компанії, не лише підвищить поінформованість про можливості, доступні безпосередньо в Xaar, але й сприятиме підвищенню зацікавлення та залучення учнів до вивчення предметів STEM (science, technology, engineering and mathematics).

Ініціатива з просування кар’єри в галузях, пов’язаних із STEM, вже приносить плоди: три нових стажери вже працюють у групі компаній Xaar, і ще кілька стажистів розпочнуть роботу найближчим часом.

У місцевій середній школі St Peter’s in Huntingdon також реалізуються проєкти з демонстрації можливостей кар’єри в цьому секторі для учнів 11-го класу. Крім того, дюжина учнів 6 класу місцевої початкової школи Stukeley Meadows щотижня відвідують STEM-клуб, організований членами групи Imagineering компанії Xaar.

Нещодавно компанія Xaar запросила членів клубу на свій завод у Хантінгдоні.

У 2023 р. планується подальше розширення програми «Рання кар’єра». Головний операційний директор Xaar Грем Твідейл: «Ця програма свідчить про прагнення Xaar підтримувати місцеві школи, коледжі та спільноти, і, просуваючи нашу культуру та цінності бренду, ми залучамо талантів у наш бізнес».