Після чого, продовживши сукупний щорічний приріст обсягів (CAGR) у 3,1%, досягне 2027 р. (у цінах 2021 р.) сумарної величини $551,3 млрд. Впродовж того ж п’ятирічного періоду обсяг випуску паковання з гофрокартону, пакувального картону, а також жорсткого та гнучкого полімерного паковання, металевого паковання та друкованих етикеток збільшиться в натуральному вираженні з 13 до 15,4 трильйонів еквівалентних форматів А4.

Наслідком цього стане стратегічний пріоритет розвитку для виробників друкарського обладнання, фарб та друкарських послуг. Флексографія залишиться найпоширенішою друкарською технологією на ринку друку паковання, зважаючи на її широке застосування при виготовленні великих накладів гофропродукції та гнучкого полімерного паковання.

Її частка становитиме близько 36% пакувального ринку, а приріст обсягів CAGR до 2027 р. – 2,4%.

Також триватиме розвиток інших традиційних друкарських процесів, вкл. офсетний друк, приріст CAGR якого у той же період становитиме 2,5%. Найбільш вражаючі темпи розвитку продемонструє цифровий пакувальний друк — понад 10% CAGR до 2027 року. Основними завданнями, що стоять перед друкарськими пакувальними виробництвами, стануть:

  • покращення екології за рахунок зниження відходів;
  • підвищення енергоефективності обладнання;
  • впровадження у виробництво універсальних систем, здатних друкувати на широкому спектрі сучасних екологічних субстратів, вкл. папір з бар’єрними властивостями та полімерні мономатеріали.

Зростання обсягів електронної комерції, використання стратегічних підходів Індустрії 4.0, потреба скоротити оперативні обсяги складських запасів, кількість запитів на реалізацію сучасних інноваційних видів дизайну пакування — все це прискорить проникнення в пакувальну індустрію цифрового друку, насамперед, струменевих технологій.