«У секторі пакувальних технологій з акцентом на харчову промисловість ми працюємо з 2011 р., і змогли вирости та стати світовим лідером на ринку пакувальних машин для замороженої піци. Торік, а також у першій половині 2022 р. продажі групи зросли. Але вузькі місця у постачанні елементів управління та інших компонентів значно знизили обсяг виробництва, оскільки ми не можемо постачати клієнтам майже готові машини. Крім того, клієнти затримують нові замовлення, тому що ми більше не можемо планувати постачання», — заявив директор Polar Group Міхаель Вомбахер.

До складу Polar Group входять компанія Adolf Mohr Maschinenfabrik GmbH & Co. KG, заснована в 1906 р., Polar-Mohr Maschinenvertriebsgesellschaft mbH & Co. KG та Dienst Verpackungstechnik GmbH, заснована в 1988 році. Під захисну парасольку оперативного управління переходять усі три компанії.

За реорганізацією спостерігатиме експерт з реструктуризації д-р Роберт Шібе з юридичної фірми Schiebe & Collegen, призначений виконавчим директором Polar Group для підтримки реструктуризації. За ходом процедури спостерігає франкфуртський юрист Ян Маркус Платнер із Brinkmann & Partner, призначений окружним судом Франкфурта тимчасовим керуючим.

«Після різкого спаду постачань, зниження кількості замовлень та невпевненості у розвитку Polar Group перейшла під процедуру захисту. Це сприятиме швидкій та стійкій реструктуризації. У групи все ще є перепочинок, і вона не є неплатоспроможною, — каже новий генеральний директор. — У групи також достатньо майна, наприклад, нерухомість у місті площею 50 000 м², і цінні технології в кількох областях обробки поліграфічної продукції та паковання, де Polar Group є лідером завдяки досвідченому персоналу».

Найближчим часом будуть проведені перемовини з усіма зацікавленими сторонами (співробітники, клієнти, постачальники та банки), і Шібе впевнений, що компанія може бути реструктурована у найближчі місяці та зберегти робочі місця.