Згідно зі статистичними даними, наданими «Інтерфакс-Україна» асоціацією «УкрПапір», за підсумками семи місяців комбінат ще трохи сповільнив темп приросту цього показника до аналогічного періоду минулого року (за п’ять місяців він становив 42,6%, за шість – 40%)

У натуральному вираженні стабільну позитивну динаміку продовжує утримувати виробництво гофроящиків, збільшившись на 31,2% — до 10,8 млн м². При цьому випуск тарного картону (вкл. папір для гофрування) скоротився на 5,4% – до 7,36 тис. тонн.

Водночас зберігається суттєве скорочення випуску паперу – на 43% до 2,2 тис. тонн.

Як повідомлялося, згалом в січні-липні з огляду на те, що низка підприємств галузі або зруйновані, або отримали пошкодження або перебуває на окупованій території, випуск паперу та картону скоротився на 46% порівняно з тим же періодом минулого року — до 286, 6 тис. тонн, гофротари на 42,8%, до 242,4 млн м².

ЖЦПК з початком військової агресії росії призупинив роботу через розрив логістичних ланцюжків та небезпеку для співробітників. Проте у березні виробництво відновлено.

За даними асоціації, ще один комбінат у структурі холдингу «Основа» – Ізмаїльський целюлозно-картонний (Одеська обл.) у січні-липні 2022 р. збільшив обсяг товарної продукції на 7,9% – до 127,8 млн. грн. У натуральному вираженні випуск тарного картону скоротився на третину – до 4,6 тис. тонн, гофротари – на 43,5%, до 6,8 млн м².