Воно має назву Kodak Alaris Mail-in Ballot Processing Solution, і компанія стверджує, що нова система допоможе виборчим округам автоматично обробляти конверти з бюлетенями та перевіряти підписи виборців.

Рішення для обробки бюлетенів включає сканер серії Kodak i4000 і систему друку, яка наносить позначки про перевірку. До комплекту входить спеціалізоване ПЗ від Logicworks та ліцензія на систему перевірки підпису Parascript. Професійне встановлення обладнання та ПЗ, а також послуги підтримки також включені у вартість постачання. Ось як це працює.

Коли бюлетені надходять поштою, сканер серії Kodak i4000 використовується для сканування обох сторін кожного конверта з бюлетенями. На конвертах ставиться штамп із датою, часом та номером партії, підпис виборця сканується та порівнюється з базою даних підписів. Автоматична верифікація запускає перевірку підпису або фіксує її для подальшої перевірки. Підтверджений підпис та інформація про бюлетень потім передаються до ПЗ на наступний рівень у системі голосування.

Джозеф Одор, менеджер з маркетингу Kodak Alaris пояснив, що з 1992 р. кількість виборців, які голосують поштою, збільшилася в США на 40%, а після пандемії 2020 багато штатів додатково розширили права виборців на голосування поштою.

Нині у США налічується понад 3000 округів, у яких потрібно відправляти бюлетені поштою на федеральних і місцевих виборах. Автоматизація процесу прийому бюлетенів допомагає округам скоротити операційні витрати впродовж виборчого циклу та забезпечує, як повідомляє Kodak, підвищення ефективності обробки бюлетенів на 95%.

Точність автоматизованої перевірки підписів при цьому досягає 99%, що значно скорочує кількість бюлетенів, які потребують ручної перевірки, запевняє компанія.