Інші «критично важливі для суспільства» ланцюжки створення вартості (фармацевтичний та медичний сектори), також покладаються на гнучке паковання задля доступу пацієнтів до своєї продукції.

«Сектор гнучкого паковання, як і раніше, дуже стурбований потенційним дефіцитом природного газу в Європі. Хоча загальний обсяг споживання газу виробниками гнучкого паковання досить обмежений у порівнянні з іншими галузями промисловості, сектор та його клієнти покладаються на стабільний і постійний доступ до газу для підтримки своєї діяльності. Близько 50% усіх продуктів харчування упаковуються в гнучке паковання, тому його можна вважати важливим для ланцюжків постачання агропродовольчих товарів, а також для багатьох фармацевтичних препаратів та медичних застосувань», йдеться в опублікованій асоціацією заяві.

«Стабільне постачання газу принаймні впродовж певного періоду часу дало б змогу уникнути збоїв у виробництві цих матеріалів, які зазвичай виробляються з використанням безперервних процесів. Таким чином, наша промисловість може дозволити агропродовольчому, фармацевтичному та медичному ланцюжкам поставок підтримувати безпечні та надійні постачання продуктів, життєво важливих для європейського населення», — каже виконавчий директор FPE Гвідо Ауфдемкамп, коментуючи ситуацію.

Оскільки паковання, як правило, розробляється спеціально для продукту, виробництво не може в короткостроковій або середньостроковій перспективі легко переключитися на іншого постачальника, навіть якщо він доступний.

«З макроекономічного погляду гнучке паковання може розглядатися як одне з рішень, які допомагають знизити споживання газу та енергії. В ці нелегкі часи всі варіанти, щоб стати більш енерго- та ресурсоефективними, мають обговорюватися відкрито. Усі учасники галузі усвідомлюють, що будь-які рішення, ухвалені в цій галузі, зрештою впливають на ланцюжки створення вартості. Пандемія показала, що ніхто остаточно не усвідомлює всіх потенційних наслідків. Ми готові надати підтримку урядам і законодавцям у вирішенні цих питань», — робить висновок Ауфдемкамп.