Незважаючи на те, що ПЕТ та ПЕВЩ на 100% придатні для вторинної переробки, наявність стандартної етикетки на ємності обмежує таку можливість. Причина проста: полімерна сировина не має містити сторонніх домішок, а залишки клею, чорнил і самої етикетки забруднюють пластикові пластівці (флекси).

Лінійка із застосуванням AD CleanFlake вирішує цю проблему. Інноваційні матеріали Avery Dennison виглядають так само, як і будь-яка інша самоклейна етикетка, зберігаючи адгезивні властивості впродовж усього життєвого циклу паковання, але при цьому гарантується легке і чисте їхнє відділення в процесі переробки.

У компанії запевняють, що при переробці жорсткого ПЕТ-паковання всі етикетки спливають на поверхню, утримуючи чорнила та клей, залишаючи в залишку найчистіші флекси.

Асортимент виробника при цьому поповнився і матеріалами для етикетування паковання з ПЕВП (поліетилену високої щільності//ПНД, поліетилен низького тиску), що використовується для виготовлення пакетів, харчових контейнерів, пластикового посуду, пакетів для молока. При цьому етикетки цієї серії в процесі переробки можна не видаляти — вони не завдають шкоди якості поліетиленового грануляту. Таким чином, Avery Dennison робить повноцінний внесок у процес «від пляшки до пляшки», забезпечуючи замкнений цикл паковання, заощаджуючи природні ресурси та скорочуючи викиди парникових газів без шкоди для естетики.

Етикетки Avery Dennison підходять для маркування напоїв, продуктів харчування, товарів для дому та засобів особистої гігієни тощо. У портфелі є також матеріали CleanFlake для етикетування поліпропіленового паковання та скляної тари.

Avery Dennison працює над удосконаленням цієї технології вже 9 років. Вперше лінійка CleanFlake, що включає плівки та клеючі склади, покликані спростити утилізацію та переробку ПЕТ-матеріалів, була представлена ​​на виставці Labelexpo 2013 (прозорий або білий лицьовий матеріал із плівки BOPP та спеціальний клеючий склад SR3). З минулого року матеріали CleanFlake випускаються із новим запатентованим клеєм SR3011N. Технологія AD CleanFlake є частиною портфеля Sustainable ADvantage, рішення якого визнані переробниками (EPBP, APR, RecyClass) еталонними, що поєднують інновації, екологічний підхід та регенеративний дизайн.