Також Sappi оголосила про подальше підвищення цін на 18% на весь портфель спеціальних паперів. Нові ціни набудуть чинності з 12 вересня на додаток до оголошеного раніше підвищення. Компанія Sappi розуміє, що обставини вкрай складні, і залишається прихильною до ефективного управління своїм бізнесом, підтримки галузі та довгострокового обслуговування клієнтів.

4 серпня Sappi опублікувала звіт за третій квартал 2022 ф.р., що закінчився у червні 2022 року. У ньому серед іншого повідомляється, що закриття заводів через ковід у Китаї і російсько-українську війну чинили тиск на глобальні ланцюжки постачань і ціни на енергоносії, що призвело до подальшої інфляції впродовж кварталу.

У квітні повінь у Південній Африці призвела до тимчасового закриття трьох фабрик Sappi та втрати 24 000 тонн продукції та 32 000 тонн товарно-матеріальних цінностей, які були пошкоджені на складі у порту Дурбана.

Коментуючи результати діяльності групи, головний виконавчий директор Sappi Стів Бінні сказав: «Я пишаюся черговим кварталом рекордних доходів на тлі значних геополітичних потрясінь, несприятливих факторів у ланцюжку постачання та надзвичайного глобального інфляційного тиску. Високий світовий попит на папір та динаміка цін компенсували різке зростання витрат та негативний вплив планового технічного обслуговування на чотирьох комбінатах. Показник EBITDA зріс до рекордного рівня $371 млн в порівнянні з $337 млн у попередньому кварталі та $145 млн в аналогічному кварталі минулого року».