Якщо буде застосовано третій і найвищий «надзвичайний» рівень, це призведе до державного контролю за розподілом доступних енергоресурсів та нормування. На цьому тлі ціни пішли догори: на думку деяких експертів, вартість газу може зрости втричі.

Тому Koenig & Bauer та Heidelberg у липні заявили, що компанії працюють над використанням альтернативних джерел енергії.

Koenig & Bauer повідомила, що останнім часом вона «інтенсивно працювала» над тим, щоб стати незалежною від трубопровідного газу. Внаслідок цих зусиль технологічний газ, потрібний для виробництва, буде повністю замінений на інші джерела енергії вже цього літа. Крім цього, до вересня на основних виробничих майданчиках компанії буде змінено систему постачання палива для отримання теплової енергії.

«Koenig & Bauer прагне отримати незалежність від викопного палива у довгостроковій перспективі, щоб згладити майбутні коливання на енергетичних ринках. За рахунок адаптації інфраструктури трубопровідний газ буде замінено мікстом зі скрапленого нафтового газу, мазута та централізованого теплопостачання», — заявили в компанії.

Також Koenig & Bauer закупила мобільні аварійні блоки живлення великої потужності, які можуть використовуватися за потреби.

У свою чергу, представник Heidelberg заявив: «Ми наразі оцінюємо можливі наслідки рішення уряду для нашої компанії. Heidelberg використовує газ у деяких виробничих процесах, а також для опалення будівель компанії. Ситуація з обмеженням постачання газу може вплинути на бізнес-процеси компанії. Ми готуємося до різних сценаріїв, у т.ч. з урахуванням непередбачених обставин».

Heidelberg має ливарний завод в Амштеттені, де також використовується газ.