Додаткова економія енергії та менший викид СО₂ при використанні фарб Ultra Glass LEDGL для трафаретного друку по склу виникають за рахунок застосування системи затвердіння UV-LED. На відміну від стандартних УФ-ламп, світлодіодні випромінювачі UV LED не потребують попереднього прогріву.

Це дає змогу підвищити продуктивність і знизити витрати через відсутність потреби в переведенні модуля затвердіння в режим очікування при зупинці друкарської машини або зміні замовлень. Лампи UV LED, хоч і дорожчі, але мають більш тривалий ресурс роботи, споживають менше енергії, не містять ртуті та не виділяють озон.

УФ-чорнила Ultra Jet DUV-C та цифровий лак Mara Shape DUV-HBV також відкривають нові можливості у сфері декорування скляних поверхонь способом струменевого друку. З їхньою допомогою можуть бути відтворені багатошарові рельєфні покриття з виключно точними контурами.

Аналоговою альтернативою є двокомпонентні фарби Ultra Glass UVGL, які дають змогу друкувати на склі, кераміці, металі та інших матеріалах. Рельєфні лаки серії UVGL (RH і RL) створюють тактильні ефекти, раніше можливі лише із застосуванням дорогих прес-форм, що використовуються для виконання великих замовлень.

Попередньо надруковані на склі (контейнерах або плоских поверхнях) сюжети покриваються товстим шаром лаку й потім затверджуються UV LED випромінюванням. Комбінація двох типів лаку дає змогу досягти широкого спектру ефектів.