Також впродовж трьох років після продажу Fujifilm отримуватиме обладнання з фабрики Fujifilm Business Equipment Shanghai на суму $298 млн.

Fujifilm Business Equipment Shanghai розробляє та виробляє принтери та БФП молодшого та середнього класу та картриджі з тонером для китайського ринку. На підприємстві працює близько 900 осіб. Продаж не включатиме передачу технологій: друкувальні голівки та інші компоненти принтерів і БФП, як і раніше, проєктуватимуться і розроблятимуться в Японії. Угода має завершитися 1 грудня, повідомляє Nikkei.

Компанія EVA, заснована в 1993 р., має штаб-квартиру в Шеньчжені та виробляє офісне обладнання та автозапчастини. У 2021 р. вона отримала чистий прибуток у розмірі 150 мільйонів гонконгських доларів за виручку у розмірі 5,1 мільярда гонконгських доларів. Дохід EVA від продажу принтерів та іншого офісного обладнання становив 3,7 млрд гонконгських доларів.

За повідомленнями китайських ЗМІ, компанія співпрацює з китайським виробником комп’ютерів Lenovo Group та постачала комплектуючі компанії Fujifilm Business Innovation. У рамках останньої угоди компанія має намір придбати додаткові виробничі ноу-хау.