Паковання з гофрокартону має унікальні позитивні якості. Перероблений папір та картон використовуються для виготовлення нового паковання з гофрокартону, яке в середньому на 88% складається з вторинної сировини.

Європейська базу даних досліджень життєвого циклу гофрованого картону оновлюється кожні три роки. Останні дані про виробництво паперу та картону та їхню переробку на гофропаковання взяті з даних бази 2021 р., складеної FEFCO та CCB (Cepi ContainerBoard). Методологія розрахунку CO₂ заснована на «Основах вуглецевого сліду для виробів з паперу та картону» Міжнародної конфедерації виробників паперу та картону CITPA та інструкції CEPI «Керівні принципи для розрахунку вуглецевого сліду паперового паковання». Документи пройшли незалежну експертну оцінку Інституту енергетичних та екологічних досліджень ifeu та відповідають вимогам «Стандарту обліку та звітності про життєвий цикл продукту» Протоколу з парникових газів, підтриманого ISO, WBCSD та WRI.

Звіт за 2021 р. охоплює значну частину сектора, який представляє:

  • 84% від загального річного виробництва крафтлайнера та 74% виробництва тест лайнера;
  • 73% загального річного виробництва гофрокартона.

Це 10-е видання показує суттєві зміни та демонструє зусилля європейської гофрованої промисловісті та її постачальниками паперу для зниження впливу на довкілля. Одним із таких аспектів є використання переробленого матеріалу для виробництва нового гофропаковання, що означає, що у 2021 р. вміст вторинної сировини в середньому становив 88%.

У звіті показано подальші покращення екологічних параметрів:

  • скорочення споживання деревини на 18 % та зниження споживання рекуперованого паперу, що вказує на постійні покращення для скорочення використання ресурсів;
  • зниження споживання викопного палива на 5%;
  • зниження викидів NOx на виробничих майданчиках на 28%;
  • зниження викидів SOx на виробничих майданчиках на 33%.

FEFCO та CCB збирають та публікують дані про життєвий цикл понад 25 років.