Захід відбудеться 8-9 вересня 2022 р. в Dorint Kongresshotel Düsseldorf-Neuss та збере учасників з усіх етапів ланцюжка створення вартості текстилю.

«Текстильна промисловість як ніколи раніше зазнає тиску з боку вимог сталого розвитку, — пояснює Пітер Баттієнс із Європейської асоціації виробників спеціалізованого друку, організатора TPS. — Зелений курс ЄС націлений на трансформацію текстильної промисловості як однієї з найбільш забруднюючих галузей у світі. У глобальному масштабі ми дивимося на цілі сталого розвитку ООН та такі ініціативи як Альянс ООН за стійку моду. Їхні цілі, встановлені на 2030 і 2050 рр., можуть здатися далеким майбутнім, але час діяти і обмінюватися ноу-хау вже настав. За допомогою нової конференції TPS ми хочемо зробити свій внесок у вирішення цієї проблеми з погляду поліграфії». Конференція Textile Printing & Sustainability широко розглядає всі найважливіші фактори та глобальні тенденції, що впливають на стан текстильного ринку сьогодні та найближчим часом:

  • мода, орієнтована на клієнта;
  • відповідальний бізнес;
  • проблеми якості;
  • персоналізація тощо.

Захід збирає галузевих експертів з основних процесів друку та фарбування для просування передового досвіду, обговорення нових галузей застосування та пояснення переваг та проблем вибору окремих технологій.

Щодня конференції відкриватиметься основною доповіддю. Карін Екберг, колишній голова Коаліції сталого одягу, представить п’ять принципів лідерства у сфері сталого розвитку. Бьянка Зайдель закликає до перетворень у сфері сталого дизайну одягу.

Серед інших доповідачів — Деббі Маккіган, яка розглядає можливості та ризики бізнес-моделей на вимогу та Олександра Де Раєва, яка досліджує дигіталізацію текстильного дизайну та виробництва.

Провідні світові бренди друкарської техніки Brother та Epson представлять свої підходи до екологічного виробництва та управління ресурсами. Представники компаній, що виробляють чорнила та хімікати, запропонують всебічний огляд останніх рішень у галузі матеріалів, інноваційних пігментних чорнил, вкл. Новітні розробки білих пігментів та їхній вплив на конкретні технології друку. Обидві компанії приділяють особливу увагу якості друку та зниженню його впливу на довкілля.

RWTH Aachen, HS Niederrhein, DITF Denkendorf та Saxon Textile Research Institute поділяться результатами останніх досліджень у галузі розумного текстилю з інтегрованою електронікою, функціоналізації текстилю за допомогою цифрового друку, оцінки стійкості для мікрофабрик, циркулярної економіки та екомаркування.

Незважаючи на те, що насичена програма заповнює весь час конференції, захід також включає час налагодження контактів у супутній виставковій частині.

Поточний перелік компаній, які продемонструють свої рішення включає: Brother, BYK, CHT Німеччина, Covestro, DITF, Druckprozess, Epson, Evonik, Farbenpunkt, Fujifilm Ink Solutions, Global Inkjet Systems, Kronos, Marabu, Meteor Inkjet, Münzing, Seiko Instruments, STFI, Vividye та Trijet.

Вільні місця ще є, й усі зацікавлені особи та організації можуть зареєструватися на сайті конференції.

Про організатора: Європейська асоціація виробників друкованої продукції для трафаретного та цифрового друку ESMA заснована у 1990 р. та обслуговує сектор промислового друку. Сьогодні ESMA виросла в організацію, що представляє промисловий, функціональний та спеціалізований друк та забезпечує 65 європейських членів-виробників та партнерів за технологіями міжтехнологічної експертизи.