Як і багатьом іншим секторам, паперовій промисловості Швейцарії довелося зіткнутися з перебоями у постачаннях у 2021 році. Асоціація швейцарських виробників паперу, картону та плівки (SPKF) повідомляє, що це стосувалося рекуперованого паперу та целюлози. У звітному році відновлений папір був рідкістю по всій Європі.

Водночас зростав попит на пакувальний папір та картон. Битва за сировину, в якій брали участь різні виробники паперу, призвела до зростання цін по всій Європі, і наприкінці 2021 р. рекуперований папір коштував у два-три рази дорожче, ніж на початку року.

Більшість компаній SPKF змогли збільшити продажі, але деякі з них зупинилися, інші зазнали збитків.

Статистика показує, що у 2021 р. члени асоціації виробили 1,4 млн т паперу, картону та плівки, а обсяг продажів становив €1,56 млрд. У звітному році швейцарські паперові фабрики поставили на 6% більше паперу та картону, при цьому зростання показали насамперед газетний папір (17%) та та папери для поліграфії – 10%.

Споживання газетного паперу продовжувало знижуватися, санітарно-побутового паперу також мало тенденцію до зниження, стабілізувавшись на рівні 2019 року.