Послуга просувається як «безкоштовна», але зрештою Adobe відключить деякі функції, і доступ до них отримають лише платні передплатники. Однак у вільному доступі обіцяють залишити достатньо інструментів для виконання операцій, які Adobe вважає основними функціями Photoshop.

Adobe випустила веб-версію Photoshop у жовтні, надавши спрощену версію програми, яку можна було використовувати для виконання основних правок. Шари та основні інструменти редагування були присутні, але при створенні веб-версії розробники навіть близько не підійшли до того, щоб показати широту можливостей програми.

Є думка, що продукт розроблений насамперед як інструмент для спільної роботи. Наприклад, це спосіб поділитися зображенням із колегами, підключити їх до процесу узгодження, дати можливість внести невеликі зміни або залишити «нотатки на полях» і відправити макет назад.

Відтоді Adobe сервіс оновила, а також вийшла за межі використання лише для спільної роботи. І якщо раніше один з учасників процесу повинен був поділитися в Інтернеті документом з настільної програми, то тепер будь-який передплатник Photoshop може увійти до системи та створити новий документ онлайн.

Мета Adobe зрозуміла — використовувати веб-версію Photoshop, щоб зробити програму доступнішою і залучити користувачів, які в майбутньому заплатять за повну версію. Тим самим шляхом компанія йде і з мобільними програмами Fresco і Express.

Однак розвиток веб-версії Photoshop має ще одне важливе стратегічне значення — таким чином доступ до одного з найпотужніших інструментів Adobe отримують користувачі, які працюють на платформі Chromebook (хромбуки просуваються для освітніх закладів, які широко використовуються в школах).

В Adobe не уточнюють, коли безкоштовна версія набуде широкого поширення. Поки що компанія продовжує оновлювати Photoshop для Інтернету, додаючи більше інструментів. У червні Adobe представила новий фільтр — Neural Filter, який з’явиться у Photoshop. Новий фільтр «відновлює фотографії»: можна взяти пошарпану пожовклу фотографію, автоматично прибрати подряпини та відновити частину її кольору.

У поєднанні з існуючим фільтром Adobe Colorize для додавання кольору до чорно-білих фотографій можна швидко «оживити» стару фотографію, навіть якщо кінцевий результат виглядатиме трохи «мультяшним».