Шпалери давно перетворилися на продукт стилю, за допомогою якого клієнти виражають індивідуальність та створюють атмосферу. Цифрові рішення у цій галузі дедалі частіше застосовуються в Європі, США та інших ринках. Це пов’язано з тим, що ритейл покладається на колекції, що змінюються, і невеликі обсяги, щоб протестувати дизайн в магазинах і лише потім замовляти великі наступні партії.

 Завдяки чудовій відтворюваності при цифровому друку за допомогою Alpha Wallpaper Edition, це можливо на вимогу і в будь-який час — обсяги до 500 рулонів можуть бути зроблені з мінімальними витратами.

Учасники заходу дійшли думки, що обсяги замовлень у традиційному друку продовжуватимуть знижуватися, а попит на цифровий друк зросте як мінімум на 25%, залежно від виробника.

Продуктивність Durst Alpha Wallpaper Edition — понад 1500 рулонів на день або до 1,2 млн м.п. на рік. Технологія забезпечує сталість кольору по всій ширині друку або у всьому накладі, але для виробників також важливою є сукупна вартість володіння. Саме тут Durst виграє завдяки досвіду в галузі якості друку та витрати чорнила.

Разом з пігментними чорнилами Durst Alpha компанія пропонує чорнила на водній основі в 8 кольорах, які створюють «екологічно чисті шпалери».

Відбитки принтера Alpha можна поєднувати з різними видами обробки, зокрема аналоговими. У результаті Durst Alpha Wallpaper Edition пропонує для шпалерної промисловості перспективну екосистему для цифрової трансформації, поєднуючи принтер, чорнила, ПЗ та сервіс у єдиному цілісному підході.